Trine-Maria Kristensen om sociale medier (Part II)

1 07 2010

Da vi interviewede Trine-Maria Kristensen fra Socialsquare (se part I her), kom vi ind på emnet omkring virksomheder, der  har været uheldige med deres social media aktiviteter, og det var en utrolig spændende snak.

Tit og ofte er man hurtigt ude med riven efter de virksomheder, som det på den ene eller anden måde gik galt for, da de forsøgte sig med et initiativ på sociale medier, f.eks. kender vi vist alle til og har hørt kritikken af Karen-videoen fra VisitDenmark eller Superbests blog.

Vi kom ind på emnet om disse ”social media fiaskoer”, og Trine-Maria havde en virkelig god pointe, som vi i dén grad synes, fortjener at blive videreformidlet. I stedet for at sidde og pege fingre af dem, som gjorde det galt, og kalde dem fiaskoer, så burde vi i stedet lære noget af det, og tage det med videre.  Trine-Maria formulerede det således med følgende metafor:

Når man sender soldater i krig, og de bliver skudt, så er det jo ikke sådan at vi siger, det kunne de jo bare have ladet være med at gøre. Tværtimod, vi giver dem en medalje for tapperhed, fordi de turde gå forrest og tage slagene. Det burde man måske gøre lidt mere af i virksomhederne, i stedet for at sidde nede i grøften og være bange.

Vi synes faktisk, det er en ekstremt god og ekstremt vigtig pointe. For lige nu er det vores indtryk, at rigtig mange virksomheder “sidder i grøften”, og er bange for at gå i gang og kaste sig ud i det, af frygt for at det skal gå galt, når man slipper den fulde kontrol.

Det er rigtig ærgerligt, at det er det, man tager med, og ikke i stedet tager ved lære. For ideen med en Superbest blog var jo ikke en dårlig ide, det var nok bare en virksomhed, som ikke var klar til kontroltabet, og som nok ikke havde tænkt på, at det ikke er ledelsen og marketing vi vil tale med, når kødet er for gammelt, det er supermarkederne eller slagteren selv, som Trine-Maria så klogt sagde. Superbestbloggen lærte os netop dette, vær klar til at du taber kontrol og vær klar til at deltage i en samtale på forbrugerens præmisser. Vi har tidligere rost Min A-kasse for deres Alt-gives-bort-initiativ (som potentielt kunne være blevet en “fiasko”), og vi talte netop med Trine-Maria om, hvordan man skal huske at rose dem, som tør. Det er fedt, at der er nogen, der tør; tør gøre det, tør prøve, tør dumme sig, så vi andre kan lære fra det.

Trine-Maria havde (som vi vist har nævnt ;)), nogle rigtige gode pointer, og vi synes hun er virkelig god til det, hun gør! Vi var begejstrede for at tale med hende, og synes, hun har helt ret; vi bør ikke pege fingre af dem, der tager slagene, men i stedet tage ved lære af dem, om de fejler eller får succes.

Vi vil gerne slutte af med dette citat fra den amerikanske forretningsmand Warren Buffett, som siger det meget godt:
 

“Someone’s sitting in the shade today because someone planted a tree a long time ago.”




Handlinger

Information

Skriv en kommentar